Dienders

Buro Lou

Wij zijn je beste vriend

Het oude politiebureau van Bilthoven bruist na jaren leegstand weer volop in samenwerking met Aalberts Ontwikkeling BV en DID BV.
Buurtbewoners creëren voor zichzelf een werkplek om het terrein weer tot leven te wekken.
Brood of pottenbakken, workshops volgen, kunst kopen, koffie drinken, buiten spelen, yoga of je fiets repareren: tot augustus 2022 kan het bij Buro Lou allemaal.
Zo maken we een gebied dat op projectontwikkeling wacht tot een ontmoetingsplek voor jong en oud.

Image
Pauline Wijnen
Kwartiermaker & docent

Als kwartiermaker van Buro lou werk ik graag samen met buurtgenoten en organisaties. Om zo met de ondernemers van Buro Lou kleine en grote projecten en evenementen te organiseren. De diversiteit aan ondernemers zorgt ervoor dat Buro Lou een levendige en inspirerende plek is. Dus heb je een idee of vraag? Laat dan van je horen. Of kom gewoon eens langs!
Naast Buro Lou organiseer ik muziektheater en verhalenfestivals in Gemeente De Bilt, ben ik theatermaker, docent en schrijver voor theater en film.

Image
Amrita Panday
Amrita Panday Photography

Ik ben fotograaf en werk regelmatig in opdracht van vooral mediabedrijven, magazines en kranten. Voor mooie (familie)portretten kun je ook bij mij terecht. Behalve voor huwelijken, sta ik open voor elke opdracht. Als het goed voelt, doe ik het.

Image
Nick van der Mee
ELAXXL webservices

Mijn bedrijf verzorgt website-ontwerp, ontwikkeling en hosting. Mijn kracht ligt in het vertalen van offline naar online en het samen brengen van mensen en wensen. Ik werk veelal lokaal (onder andere met Eetcafé van Miltenburg, Verfhuis Bilthoven en Rijwielpaleis Bilthoven). Daarnaast vind ik het waardevol om een bijdrage te leveren aan lokale initiatieven, bijvoorbeeld deze site voor Buro Lou.

Image
Mitch Kleinhesselink en Olger Glorie
Crowdsurf Show Concepts

Het is tijd voor nieuwe, grensverleggende show-concepten in de muziek- en entertainmentbranche. Om deze concepten van de grond te krijgen zijn wij Crowdsurf Show Concepts gestart. Daarnaast helpen wij andere bands en artiesten om hun producties en organisatie naar een hoger level te tillen.

Image
Charly & Peet
Creatief kappers duo
Image
Anne Ammerlaan en Elke Broeders
Atelier AN&EL

Wij zijn twee theatervormgevers uit Utrecht. We ontwerpen en bouwen decor, kostuums en rekwisieten. Ook voor de styling van fotografie, ruimtes en evenementen kun je bij ons terecht. Anne heeft een passie voor het bouwen van maquettes en miniaturen. Elke experimenteert met textiel in combinatie met handwerk. We hebben allebei ons eigen bedrijf, maar werken ook met veel plezier samen onder de naam: Atelier AN&EL.

Image
Anke Hazeleger
Sportief in het Groen

Met Sportief in het Groen heb ik als missie om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen en daarnaast samen te zorgen voor een schoon De Bilt. Een bekend project is Plog it Up De Bilt. Buurtbewoners kunnen opruimspullen lenen en zelf aan de slag gaan of meedoen aan een sportieve clinic om De Bilt schoner te krijgen. Je kunt je aanmelden via de website. Help jij ook mee?

Image
Spijk Groenendijk
Spijk Groenendijk Music

Ik ben een muziekproducer en componist die zich bezighoudt met diverse projecten. Nadat ik ben afgestudeerd als gitarist aan de Herman Brood Academie, heb ik verschillende studioruimtes gehad waar ik produceer voor andere artiesten, film en media en voor mijn eigen elektronische act genaamd ”Spijk”. Ook ben ik bereikbaar voor les en workshops in al deze disciplines.

Image
Nicole Guiaux
STUDiO KiO

Ik maakte van mijn passie voor tekenen mijn werk. Dit doe ik op 3 verschillende manieren. Ik ondersteun organisaties bij het visualiseren van hun informatie. Dit doet ik met zakelijk tekenen (visuals, live verslag, faciliteren en illustraties). Ik maak kunst in olieverf en houtskool in een klassieke realistische stijl. Ik geef op aanvraag tekenworkshops.

Image
8A
Kunstcollectief

Samen groeiden wij op in Bilthoven en volgden we les bij de Werkplaats. Daar ontstond ons kunstcollectief 8A.
Onder die naam maken we muziek, films en zeefdrukken we kleding.
Dat doen we nog steeds, ook nu we allemaal zijn uitgevlogen naar onze studies.

Image
Michiel Hiemstra
Michiel Hiemstra Coaching

Ik geef coaching, training en therapie aan mannen. Als mannen hun boosheid wegstoppen kunnen ze geen grenzen aangeven en doordat ze niet kunnen huilen kunnen ze niet ontspannen. Bij Buro Lou bied ik individuele begeleiding en samen met een collega geef ik retraites voor mannen die hun levenslust willen (her-)ontdekken.

Image
Rianne Amber van der Mee
Vraag Amber

Ik coach moeders met jonge kinderen die op zoek zijn naar balans tussen alle rollen die zij vervullen. Ik zet moeders in hun kracht, inspireer en motiveer ze om zichzelf te zijn. Met mijn passie voor structuur en regelmaat leer ik moeders om plannen onderdeel te maken van het dagelijks leven, waardoor er meer tijd over is om met elkaar in verbinding te zijn.

Image
Eline Buijs
Bruis Online

Op zoek naar een tekstschrijver of communicatiespecialist? Samen zetten we jouw organisatie op de kaart. Als kind had ik al voelsprieten voor de ander. Nu zet ik dat in voor mijn vak. Ik luister en leef me snel in. Ik ben nieuwsgierig en ga op zoek naar wat beweegt en raakt. Ik schrijf SEO, B1 en heb jarenlange ervaring als communicatieadviseur.

Image
Lars Reen
Visual Performance Artist

Ik ben een interdisciplinair kunstenaar gespecialiseerd in het vertellen van verhalen en maken van sfeerbeelden. Ik maak theater, video-installaties en muziek. Daarnaast werk ik als onderwijzer bij musea en geef cursussen vloggen, hedendaagse kunst, drag en videografie. Samen met diender Martien zet ik een ArtClub op.

Image
Nick Brinkhuijsen
Trix

Onder de naam Trix ben ik rapper en zanger. In bij studio in Buro Lou geef ik andere artiesten ook een plek om te creëren. Ik ben een jonge ondernemer met mijn eigen business: United label of Creativity (ULC). Ik help creatievelingen business-wise met het verkopen van hun kunst. In de toekomst wil ik ULC laten groeien tot het grootste creativiteits-platform ter wereld.

Image
Annemarije Glastra
Annemarije Glastra Ceramics
Annemarije Glastra Ceramics is een kleinschalige keramiekstudio waar ik achter mijn draaischijf mooie keramiek vervaardig met een moderne uitstraling. Denk hierbij aan schalen, vazen en kopjes, maar ook voor hele serviezen kan je bij mij terecht. Ik lever aan diverse winkels, maar werk ook in opdracht. Wil je een keertje kennismaken met pottenbakken? Volg dan één van mijn leuke workshops! 
Image
Ivo Kolfschoten
Gush Bike Shop

The Gush Bike Shop is ontstaan vanuit een diepgewortelde passie voor fietsen en techniek. Ik ben gespecialiseerd in custom bouw van toer/reisfietsen, mountainbikes en de alternatieve stadsfiets (commuter). Daarnaast repareer ik alle type fietsen van antieke Gazelle’s tot carbonnen fully’s. Geen reparatie of custom bouw project is te gek! Dus wil jij graag een verse fiets? Neem contact op!

Image
Anneke Nieuwdorp
Howart

Ik ben een creatieve duizendpoot uit Bilthoven. Onder de naam Howart maak ik muziek, schilderijen en multidisciplinaire werken.

Image
Judith Koopmans
ju.ko.lights
Ik maak licht in de wachtruimte van Buro Lou. Ik studeerde af in autonoom schilderen aan de kunstacademie. Sindsdien hou ik me bezig met licht, schilderen, textiel en diverse grafische uitingen. De lampen stel ik samen uit oude/tweedehands lampen. Daarbij recycle ik graag gebruiksvoorwerpen en verpakkingsmaterialen. Elke lamp is daardoor anders en geeft uniek licht.
Image
Tamara Lauri
Toast - Good Food

Toast staat voor smaakvol, gezond èn verrassend eten. De borreltassen, maaltijden en hapjes worden bereid met dagverse producten van zo veel mogelijk lokale leveranciers. Verder kun je bij Toast ook terecht voor zoetigheden en hartigheden op bestelling.

Image
Anita Elbers
Adviseur

Wil jij jouw bedrijf laten groeien? Afgelopen 13 jaar heb ik met veel passie, plezier en succes een eigen kinderkleding lijn en goedlopende webshop opgezet. Ik word blij van het bouwen, groeien en uitbreiden van een business. Vorig jaar heb ik mijn bedrijf verkocht en nu gebruik ik mijn kennis en om starters of scale-ups te helpen hun bedrijf te laten groeien.

Image
Nils Engelman
De Bakkert

Proef, leer en ervaar de bakkerij. Bij De Bakkert koop je lokaal, puur en ambachtelijk brood en ander lekkers. Elk brood krijgt minimaal 24 uur de tijd om zijn smaak te ontwikkelen. Daarnaast leer je hoe je thuis brood bakt in verschillende workshops. Meer weten over openingstijden of de workshops die De Bakkert aanbied? Check de website!

Image
Jonathan & Lois
RUIG

Met veel passie maken wij van historisch hout, toffe ruige meubels. Wat ons zo aanspreekt aan oud hout, is dat elke plank uniek is met een eigen verhaal en uiterlijk. Dat is toch gaaf? Zo maken wij bijvoorbeeld eettafels (foto) van 100 jaar oude spoorplanken uit Frankrijk, maar ook bijvoorbeeld een wandplank of een bed.

Image
Martien van den Hoek
Art & Illustratie

Ik maak kunst, illustreer en filosofeer. Je kunt bij mij terecht voor origineel beeldmateriaal, muurschilderingen of een creatieve workshop. Daarnaast organiseer ik mieterse kinderfeestjes in Buro Lou. Binnenkort start vanuit mijn atelier De Tekenclub.

Image
Korinna van Balkom
Korinna van Balkom Design

Ik ben ontwerper en illustrator. Ik maak gestroomlijnde mode-accessoires, krachtige illustraties en speelse huisstijlen. Een mooi product is voor mij niet genoeg. Ik vind het belangrijk dat het ontwerpproces mijn grenzen verlegt en het eindresultaat iets bijdraagt aan ontwikkeling en een fijnere levensstijl van mijn partners en klanten. Neem gerust contact met mij op.

Image
Margo de Jong
Kunstschool Margo de Jong

Mijn kunstschool is al 12 jaar een begrip in Bilthoven. Ik geef teken- en schilderlessen voor jong en oud in gezellige kleine groepen met ruimte voor individuele aandacht en ontwikkeling. Ook worden er in mijn ruimte wekelijks workshops rond wisselende thema’s georganiseerd door Fliek & de Jong en is er mogelijkheid voor bedrijfsuitjes en partijen.

Image
Pascale Guillou
Beeldende Kunst

Ik ben beeldend kunstenares. Mijn werk kenmerkt zich als grafisch en minimalistisch, met name ‘one line art’. Ik maak zakelijke en redactionele illustraties in opdracht van reclamebureaus en andere bedrijven. Mijn vrije werk bestaat uit figuratieve en abstracte tekeningen en schilderijen.

Image
Astrid Nubé
Van Biltse Bodem

Als kind was ik altijd vol passie bezig met alles wat groeit en bloeit.
Nu ben ik met veel passie een nieuw duurzaam concept gestart: van Biltse Bodem.
In de moestuin naast Buro Lou groeien en bloeien groenten, thee en kruiden van echte Biltse Bodem.
Mijn producten zijn al te vinden bij de Bakkert en ik hoop de komende tijd ook mooie workshops te kunnen verzorgen.

Image
Steven Dijkstra
Meeroor - Levensloopbegeleiding

Met een combinatie van biografie- en droomwerk help ik mensen en organisaties wakker te worden voor de vernieuwingsimpulsen die in elke crisis of droom verborgen liggen. In ons levensverhaal (biografie) en onze dromen (nachtelijke biografie) spiegelt zich wat we nodig hebben én wat we de wereld willen geven.
We kunnen daarvoor een luisterend oor ontwikkelen, zelf en samen. Dus: wat spreekt er uit je dromen? Welk leven hoort bij jou? Wat vraagt de toekomst van ons? Ik luister graag mee!

Een bezoekje aan het Buro is geen straf.

Buro Lou

© Buro LOU